Wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’

Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen over het traject om brandweervrijwilliger te worden

ZWOLLE – De brandweer zoekt vrijwilligers. Tot en met 1 december kunnen belangstellenden zich nog aanmelden op www.brandweer.nl/werken-bij-brandweer-ijsselland. Sinds de start van de wervingscampagne op 1 november hebben al 44 mensen gesolliciteerd om vrijwilliger bij Brandweer IJsselland te worden.

Campagne

Tijdens de campagneperiode houdt men onder anderen op 25 november een informatieavond. Daar krijgen belangstellenden meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Op 25 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Zwolle (Marsweg 39) en Steenwijk (Vendelweg 3). Alle informatieavonden duren van 19:30 tot ongeveer 21:30 uur.

#watdoejijover4minuten

De nieuwe wervingscampagne ‘wat doe jij over 4 minuten’ is de vervanger van de campagne ‘Maak jij het uit’. “Met deze campagne willen we de veelzijdigheid van het mooie brandweervak in beeld brengen. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweerman of –vrouw er ineens heel anders uit zien,” aldus Diederik Markvoort, projectleider van de werving en selectie van brandweervrijwilligers.

Solliciteren

Op www.brandweer.nl/werken-bij-brandweer-ijsselland is alle informatie te vinden. Vanaf vrijdag 1 november tot en met zondag 1 december kan men online solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij hun in de buurt.