Zilveren Camera is geopend

De Zilveren Camera is voor het eerst te zien in Zwolle in haar 70 jarig bestaan, uniek dus

ZWOLLE – Afgelopen dinsdagavond 8 oktober 2019 is de expositie Zilveren Camera geopend door Marcel Molle, directeur Zilveren Camera in het Dominicanenklooster te Zwolle.

Gerlinde Schrijver heeft een indrukwekkend verhaal gehouden over haar werk als professioneel Zwolse fotograaf. Haar winnende foto Migrantenkaravaan onderweg naar de USA heeft de Zilveren Camera Prijs categorie Internationaal – enkel gewonnen. Wethouder Monique Schuttenbeld heeft een warm pleidooi gehouden om Zwolle meer op de kaart te zetten met storytelling in fotografie, beeld en geluid. Stichting De Stad Verbeeldt sluit hierbij prima aan en met eigentijds programma voor professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten.

Scholieren

Scholieren bezoeken deze week massaal de Zilveren Camera en zijn onder de indruk van de 200 fotobeelden, die te zien zijn van de Zilveren Camera in de prachtige ambiance van het Dominicanenklooster.

Vooral de verhalen achter de foto’s spreken de leerlingen aan. Zo is er het verhaal van de Doe-Het-Zelf-Kip van Eveline van Elk. En het beeldverhaal van de jonge fotograaf Marvel Harris uit Zutphen, die een indringend zelfportret serie heeft gemaakt over zijn transitie van meisje naar jongen. Hij neemt de bezoeker mee en toont zijn emoties, de pijn, het verdriet maar ook de transitie, de bevrijding en zijn blijdschap. Deze serie geeft veel gespreksstof. Leerlingen herkennen dit taboe en zijn onder de indruk van de openheid en fotografische kwaliteit van deze serie.

Zwolle

De Zilveren Camera is voor het eerst te zien in Zwolle in haar 70 jarig bestaan, uniek dus. Ter ere van dit jubileum mag iedere bezoeker een aantal ansichtkaarten meenemen van winnende foto’s van de afgelopen 70 jaar. Deze ansichtkaarten geven een mooi tijdsbeeld van journalistieke fotografie en persfotografie.

Meer informatie:

De expositie is geopend van 9 tot 30 oktober 2019 van 10.00 – 17.00 uur in het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, Zwolle. De entreeprijs is voor volwassenen € 5,00 en voor leerlingen/studenten € 2,50

Meer informatie: https://destadverbeeldt.nl /bezoek