Zilveren Camera naar Zwolle

Foto: Gerlinde Schrijver, Zwolse fotograaf, met haar foto Migrantenkaravaan onderweg naar de USA heeft de 1e prijs gewonnen Internationaal – enkel 

ZWOLLE – De Zwolse fotograaf Gerlinde Schrijver heeft in de jaarlijkse wedstrijd van De Zilveren Camera de eerste prijs gewonnen. Zij kreeg deze in de categorie Internationaal – enkel. De jury vond haar foto ‘Migrantenkaravaan onderweg naar de USA’ mooi. Deze verbeeldt een actueel thema op schrijnende wijze.

Dominicanenklooster

Deze en andere foto’s zijn van 9 tot 30 oktober 2019 in het Dominicanenklooster in Zwolle te zien. Stichting De Stad Verbeeldt haalt de expositie De Zilveren Camera Canon 2018 naar Zwolle. Dit bestaat in 2019 70 jaar.

Koning Willem-Alexander reikte op vrijdag 1 februari 2019 de Zilveren Camera Canon 2018 prijs uit. De gelukkige was fotograaf Cynthia Boll voor haar fotoserie over de impact van de klimaatverandering in Jakarta.

Stichting De Stad Verbeeldt

Stichting De Stad Verbeeldt wil in samenwerking met professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten op zoek gaan naar eigen beeldverhalen over de stad en de wijk. In samenwerking met o.a. de opleiding Journalistiek Windesheim en ICT Windesheim/038Games ontwikkelt men de technologie in en rond storytelling in fotografie, beeld en geluid verder. Het komende jaar houden de partners meerdere tentoonstellingen, waaronder Terzijde van Ton Broekhuis, één van de oprichters van Huis van de Fotografie. Ook komt Noorderlicht Groningen en de tentoonstelling De Stad Verbeeldt met storytelling in fotografie, beeld en geluid. Naast de tentoonstellingen, worden Foto Salons, werklabs, ateliers op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming en virtual reality gehouden.

De nieuw opgerichte stichting De Stad Verbeeldt zal voor het derde jaar mensen hun eigen wijk in beeld laten brengen. Bewoners van Zwolle, amateurs, leerlingen en studenten nodigt zij daarvoor uit. Dit jaar betreft het de Aalanden en de Zwolse binnenstad. Een vakjury zal het ingezonden beeldmateriaal selecteren voor de (reizende) tentoonstelling, dit onder de naam ‘De Stad Verbeeldt 2019 – 2020’.

Fotobond

In samenwerking met de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie en de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs realiseert de stichting foto- en filmcafés. Fotografen, filmers en beeldmakers vertellen immers verhalen over de stad Zwolle en andere steden.

Het artistiek team, bestaat uit: Gertjan Aalders, voorzitter en docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf en docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, Ignas van Schaick, EMS productie en bekent van De Wilde Stad, Willem Alkema, Dwars Producties, en Fieke van ’t Riet, programmamanager. Er zijn drie programma’s voor diverse doelgroepen.

Stichting De Stad Verbeeldt stelt zich ten doel door middel van storytelling in fotografie, beeld en geluid de ontwikkeling van audiovisuele, crossmediale producties over de stad Zwolle en de regio Oost-Nederland te stimuleren en ondersteunen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt, info@destadverbeeldt.nl