Zo Was Zwolle door Minke Kraijer

ZWOLLE- Donderdag 11 november verschijnt een boek over Zwolle in de jaren 50, 60 en 70, getiteld: Zo was Zwolle De jaren 50, 60 en 70 , door Minke Kraijer .

Zo Was Zwolle is een herinneringsboek aan “die goeie, oude tijd” in Zwolle. Maar ook vele niet-Zwollenaren zullen de foto’s en verhalen van Minke Kraijer herkennen.
Men zegt wel eens: ‘Vroeger, praat mij er niet van!’ Maar was het in de jaren ‘50, ’60, ’70 in Zwolle zo’n slechte tijd dat we blij moeten zijn dat we in de huidige tijd leven?
Veel is veranderd: het knusse en gemoedelijke verdween. Er kwamen nieuwe woonwijken, Zwolle groeide en er kwam meer gemotoriseerd verkeer op de weg. Alles werd groot, ook de winkels. De kruideniers verdwenen, daarvoor in de plaats kwamen supermarkten.

De economie in Zwolle bloeide op. De jaren ’50, ’60, ’70 vlogen voorbij, maar kostbare herinneringen blijven. Warme herinneringen, de geborgenheid van ouders en grootouders, jouw jeugd, de plek waar je bent grootgebracht, het ouderlijk huis, jouw straat, jouw buurt, de stad.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Gisolf (e: jgisolf@uitgeverijdekunst.nl). www.waandersdekunst.nl