Zomer academie 2019 Leven Lang Leren U3L

Kunsthistorica Sophie van Steenderen leidt een excursie naar veelzijdig Flevoland

ZWOLLE – Kunsthistorica Sophie van Steenderen leidt een excursie naar veelzijdig Flevoland. Bijzondere kunst is er te vinden op de voormalige zeebodem Kunst ín het landschap. Vaak is dit gemaakt van elementen uit datzelfde landschap. Kortgezegd landart.

Mensen grijpen in in de natuur, juist om de schoonheid en de kracht ervan te benadrukken. En wie benieuwd is hoe dat eruit ziet, die moet naar Flevoland. Want deze jongste provincie van Nederland is een bijzonder openluchtmuseum: nergens ter wereld vind je zoveel landschapskunstwerken bij elkaar.

Beroemde kunstenaars

Juist Flevoland, met haar uitzonderlijke geschiedenis en uitgestrekte landschap, heeft beroemde kunstenaars geïnspireerd tot het maken van unieke, indrukwekkende kunstwerken waarin natuur en sculptuur samensmelten. In 1977 werd het eerste landartwerk gerealiseerd in Flevoland: ‘Obervatorium’ van de Amerikaanse kunstenaar Robert Morris. Nu, ruim veertig jaar later, zijn er al acht grootschalige landschapskunstwerken te vinden in de polder. Allemaal op hun eigen manier gaan ze een dialoog aan met de plek waar ze zich bevinden en laten ze zich steeds van een andere kant zien, afhankelijk van het jaargetijde, de weersomstandigheden en het uur van de dag.

Tijdens deze excursie neemt kunsthistorica Sophie van Steenderen u mee naar een aantal van deze fenomenale kunstwerken. U krijgt uitleg over de werken, hun makers, en de kunsthistorische context. Bovendien vertelt Sophie u onderweg in de bus van alles over Flevoland vroeger en nu. Uw (hernieuwde) kennismaking met Flevoland zal onvergetelijk zijn.

Datum: maandag 30 september 2019 Vertrek: 9.30 uur vanuit Zwolle Terugkomst in Zwolle: 17.00 uur Onderweg wordt er gestopt bij Bataviastad Lelystad, alwaar men op eigen gelegenheid kan lunchen Bijdrage: € 45,00

Docent: drs. Sophie van Steenderen Contact : sophie@kunsthistorica.nl