Zwollenaar betrokken bij grote drugshandel: 545 kilo drugs aangetroffen in snelle motorboot in Breskens

In een verborgen ruimte van een snelle motorboot is ruim 500 kilo cocaïne gevonden

ZWOLLE – Een 31-jarige Zwollenaar, een 55-jarige man uit Kampen en een Urker van 32 jaar zijn aangehouden voor grootschalige drugshandel.

De mannen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden verdacht van grootschalige drugshandel. Daarbij is in een verborgen ruimte van een snelle motorboot ruim 500 kilo cocaïne gevonden.

Motorboot

De politie vond in een verborgen ruimte van de snelle motorboot in de haven van Breskens en en op het strand van Zoutelande zo’s 545 kilo cocaïne. Het vermoeden bestaat dat beide partijen verband met elkaar hebben. Dit omdat vermoedelijk de drugs aan boord van de motorboot uit de Westerschelde is gevist nadat het vanaf een vrachtschip overbood is gezet. Het schip koerste richting Antwerpen. Aan boord van de motorboot zijn de mannen uit Zwolle, Kampen en Urk aangehouden. De cocaïne en boot zijn in beslag genomen.

Doorzoekingen

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, de drugs op het spoor. Er hebben doorzoekingen in de woningen van de mannen plaatsgevonden evenals een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.