Zwolse hiphopformatie De Alliantie brengt een muzikale ode aan hun moeders

‘’Wij hebben zelden een release zo spannend gevonden.”

ZWOLLE – Hiphopformatie De Alliantie heeft een nieuwe single: mama. Daarmee brengen ze een ode aan hun moeders, het lege nestsyndroom en de rollen die met de jaren omdraaien.

De Alliantie maakt al enkele jaren furore in het Nederlandse muzieklandschap. Na dit jaar landelijke hoge ogen te gooien met de singles Gek Van Mij en 1000 Idealen bracht de driekoppige hiphopformatie hun nieuwe single Mama uit.

Op het nummer is ook een ander muzikaal talent uit Zwolle te horen, namelijk zanger Micah van het duo Micah & Julia. Micah schreef mee aan het nummer en zong tevens het refrein van dit Nederlandstalige popnummer. De single Mama is te beluisteren op Spotify en de clip, gemaakt door Filmsaus (onder meer bekend van clips voor rapper Snelle) en is te bekijken op Youtube.

Nieuw werk

Het afgelopen jaar stond volledig in het teken van nieuw werk. Na het goed ontvangen debuutalbum Mooi Toch (2018) verscheen begin dit jaar de eerste EP genaamd Kleine bundel 1 met de funky en elektronische singles Buurtjes en 1000 Idealen. De eerste single van de tweede EP die begin november uitgebracht zal worden, Gek Van Mij, gooide landelijk hoge ogen met plaatsingen in de grote Spotifylijsten en airplay op diverse grote radiostations. Nu is daar Mama.

‘’Wij hebben zelden een release zo spannend gevonden. Niet alleen om hoe de reacties van onze fans zouden zijn maar juiste ook die van onze grootste fans, namelijk onze moeders. Maar die zijn beretrots op hun zoons en dat maakt de release van dit nummer nu al meer dan geslaagd!’’, zegt rapper Athomus (Thomas Siemonsma).