Zwolse scholieren bezoeken stoomgemaal

ZWOLLE – De afgelopen weken hebben 260 kinderen uit  de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool “Het Festival” uit Zwolle een bezoek gebracht aan “d’Olde Mesiene”.

De kinderen werden rondgeleid door de vrijwilligers en kregen ook allemaal een speurtocht mee door het gemaal. Ze moesten goede opletten om de vragen te kunnen beantwoorden en als dat gelukt was mochten ze zich hulpstoker noemen van Het Oude Stoomgemaal d’Olde Mesiene en mogen ze bij een later bezoek de stoker en de machinist meehelpen. Sommige kinderen waren zo enthousiast dat alle vrijwilligers een handtekening moesten zetten.

Op woensdag 10 april was de drukte het grootst en zijn 125 kinderen rondgeleid. Die dag was ook de opvolger van het stoomgemaal, gemaal Veneriete van het waterschap Drents Overijsselse Delta open om de groepen wat te kunnen spreiden. Ook hier werd voor uitleg gezorgd.

Volgens een leerkracht vonden de kinderen het ontzettend interessant en hebben ze echt genoten van het uitstapje. Ze hebben ook erg veel geleerd (zelfs op rekengebied). Eén van de leerlingen weet nu waar ze later wil werken: BIJ HET GEMAAL. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.