Alcoholgebruik in Zwolle

Zwollenaren drinken bijna niet overmatig
ZWOLLE - Zwollenaren houden van een drankje, maar veel overmatig drinken, dat doen de Zwollenaren niet. Dat blijkt uit onderzoek van Afkickkliniekwijzer.nl. 7% van de inwoners drinkt overmatig.
Dat houdt in dat je meer dan 21 glazen alcohol drinkt bij mannen en 14 glazen alcohol per week bij vrouwen. 

Het onderzoek is op basis van data van het CBS en het RIVM. Gemiddeld drinkt 1 op de 11 overmatig veel alcohol. Zwolle ligt daar dus onder. 

In buurgemeente Kampen drinken ze nog minder. Vergelijk je het met Deventer, dan zijn daar evenveel overmatige drinkers te vinden als in Zwolle.

Paul Jansen van afkickwijzer: "Door het onderzoek op gemeente- en provincieniveau te doen en met elkaar te vergelijken dachten we interessante uitkomsten te kunnen krijgen en dat is naar mijn mening ook zeker uitgekomen"

Wat opvalt in het algemeen: boven de rivieren wordt meer overmatig gedronken dan beneden de rivieren. Vooral in rijke (kust)gemeentes zoals Bergen en Laren is het percentage probleemdrinkers hoog.

Kijk je naar het alcoholgebruik in de provincie Overijssel, dan spant Dinkellland de kroon. Daar drinkt 11% overmatig veel alcohol.

AfkickkliniekWijzer.nl is een onafhankelijk platform, met uitgebreide informatie over verslavingen, behandelmethodes en afkickklinieken.

Bekijk hieronder de interactieve kaart:
<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="max-width:700px;width:100%;height:800px;overflow:hidden" src="https://localfocus2.appspot.com/5d5737f84f3ed"></iframe>