Ateliershouders oude ambachtsschool houden Open Dag

ZWOLLE- De Ateliershouders in De Oude Ambachtsschool houden Open Dag op zaterdag 12 oktober.
De atelierhouders zijn dan aanwezig en bieden geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen in hun werkplaatsen op de begane grond en op de eerste verdieping van het monumentale pand. Er is van alles te beleven in de ateliers en de centrale ruimtes.

Jaarlijks worden twee open dagen in Doas gehouden, die doorgaans zeer druk bezocht worden. Dat is niet verwonderlijk, want veel Zwollenaren kennen het pand nog uit de tijd dat er een ambachtsschool in gehuisvest was. Men weet wel dat er nu ‘kunstenaars’ in zitten, maar wat daar allemaal precies gebeurt?

Tijdens de open dag op 12 oktober kan men daar een goede indruk van krijgen. In de grote hal en de gangen vinden dans optredens plaats. Er is een café en er zijn kleine exposities en gratis workshops. De diversiteit in ambacht, kunst en cultuur is groot. De atelierhouders laten zien hoe ze werken en wat ze maken en vinden de belangstelling van het publiek leuk. Ze zijn graag bereid vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

De Open Dag is op zaterdag 12 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle.
Toegang gratis. Informatie via www.doas.nl.