Crowdfunding regio gaat landelijk

Foto: John de Vlieger en Rudy den Butter

ZWOLLE – Crowdfundingplatform Lovetofund gaat van de Zwolse regio naar landelijk met CrowdAboutNow. Na bijna 50 projecten is het platform zo succesvol gebleken dat het nu onderdeel wordt van een van de eerste crowdfundingplatforms van Nederland.

Initiatief

Vijf jaar geleden startten initiatiefnemers John de Vlieger en Rudy den Butter het crowdfundingplatform Lovetofund, een platform wat is toegespitst om projecten op het gebied van crowdfunding in de Zwolse regio te begeleiden. Het begon met drie crowdfundingprojecten die allen succesvol werden gefinancierd: De Gillende Keukenmeiden, Rhythm & Music Muziekschool en Lakeside aan de Wythmenerplas. De lijst met bekende successen is inmiddels flink gegroeid, DutchFiets, Boer aan Tafel, Mens & Kinders, Serious Hot Fools, De Wilde Deerne, Stadkamer, Woodies, de bioscoopfilm Wakers en vele anderen hebben hun project zien slagen.

Systemen

Vanaf het eerste crowdfundingproject maakt Lovetofund gebruik van de systemen van CrowdAboutNow. Het landelijke platform heeft inmiddels ruim 750 projecten begeleid met een totale investeringswaarde van ruim 30 miljoen euro en 50.000 unieke investeerders. Daarmee behoort CrowdAboutNow tot de top van Nederlandse crowdfundingsplatforms. De ondernemers De Vlieger en Den Butter zijn trots. “De kans om met CrowdAboutNow te kunnen samenwerken, is geweldig. We zijn ontzettend blij en trots deel uit te mogen maken van het team. Uiteraard zijn en blijven we het eerste aanspreekpunt voor ondernemers in de regio Zwolle, maar dan via het landelijke platform”, vertelt Den Butter.

Concurrentie

Crowdfunding heeft, sinds het ontstaan begin deze eeuw, bewezen dat het kan wedijveren met de ‘traditionele’ financieringsbronnen. Bij zowel startende ondernemingen als grotere bedrijven neemt het aandeel financieringen uit crowdfunding nog steeds toe. “CrowdAboutNow wil de aankomende jaren verder groeien en wij hebben er ontzettend veel zin in om daar een bijdrage aan te leveren.” vertelt De Vlieger trots.

De essentie van crowdfunding is met vele mensen samen iets mogelijk maken. Naast de financiële realisatie, wordt er veel bekendheid behaald door de kracht van de community; de groep mensen die een plan, een persoon, of ideaal steunen én erover praten. “De afgelopen jaren hebben we één ding geleerd; er is weinig zo bevredigend als de kracht van de crowd”, vertelt De Vlieger. “Dagelijks spreken we ondernemers met prachtige projecten en passie voor ondernemerschap. We merken dat vertrouwen tussen mensen en organisaties de sleutel is om bijzondere dingen samen mogelijk te maken en crowdfunding verder te laten groeien. We blijven ons daar nu en in de toekomst voor inzetten.”

Vanaf heden dus via www.crowdaboutnow.nl.