Go-Kids ontwikkelt gratis memories spel met vragen over Corona

 

Het is goed om eens echt even stil te staan bij de afgelopen periode

ZWOLLE – Ineens niet meer naar school hoeven, niet bij opa en oma op bezoek, de sport is afgelast en als mama boodschappen gaat doen, mag er niemand meer mee.

Thuis onderwijs, met hulp van ouders. Moet je ineens papa vragen hoe je die breuken moet vermenigvuldigen! Een verjaardag die je niet groots mag vieren; en de favoriete speeltuin is gesloten. Kinderen hebben een hoop te verwerken gekregen sinds de uitbraak van het coronavirus. Een deel van de maatregelen is versoepeld, maar ‘normaal’ is het dagelijks leven nog niet te noemen.

Stil staan bij corona

Ook al mogen ze nu weer naar school en sporten, het is goed om eens echt even stil te staan bij de afgelopen periode. Wat vonden ze er nou eigenlijk van? Hoe hebben zij het ervaren? Om op een speelse manier met de kinderen in gesprek te gaan hierover, heeft Go-Kids een gratis spel ontwikkeld: de Corona-Memories.  

Corona-Memories

Het Corona-Memories spel wordt gespeeld naar het idee van het ouderwetse Memory, maar dan met diepgang. Door de vragen die zijn toegevoegd aan de kaartjes, is het spel te spelen voor kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar en hun ouders of verzorgers. Degene die een setje vindt, mag de vraag stellen aan een ander aan tafel. De vragen variëren van “Welk klasgenootje heb jij het ergst gemist” tot “Hoe vond jij de sfeer in huis?”. Misschien is het spannend om sommige vragen aan elkaar te stellen, maar juist daarom is het ook fijn om precies die zaken te bespreken. Heb je een Kanskaart in je bezit? Dan kun je een vraag skippen. 

Corona filter om coronaproof op pad te gaan.

Naast Corona-Memories heeft Go-Kids op haar website ook een zoekfilter ontwikkeld waarbij bezoekers op zoek kunnen naar uitjes en activiteiten waarvan de corona maatregelen bij opening direct toegankelijk zijn. Met het ‘met Corona Informatie Filter’ weet de bezoeker direct wat de corona maatregelen van de locatie of activiteit zijn en kan dus makkelijk alleen op uitjes zoeken die ook echt gedaan mogen worden.

Het nieuwe normaal wordt op deze manier iets overzichtelijker gemaakt op go-kids.nl.