Landschap Overijssel opent per 1 juli bezoekerscentra en start kleinschalige activiteiten

De bezoekerscentra gaan per 1 juli beperkt open en Landschap Overijssel houdt een aantal kleinschalige activiteiten in het landschap

ZWOLLE – Het kabinet versoepelt de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus stap voor stap. Als onderdeel van de tweede stap gaat ook Landschap Overijssel weer een beetje ‘open’.

Zo gaan de bezoekerscentra per 1 juli beperkt open en houdt Landschap Overijssel een aantal kleinschalige activiteiten in het landschap. Op deze manier stimuleren ze dat mensen op een verantwoorde manier van het landschap kunnen blijven genieten.

Richtlijnen

Uiteraard zijn hierin te allen tijde de algemene hygiënerichtlijnen en praktische richtlijnen van het kabinet van kracht. Het Landschap volgt de dagelijkse ontwikkelingen en past daarop indien nodig het beleid aan. Op de website en via de social media is alle actuele informatie te vinden.

Openingstijden bezoekerscentra

Per 1 juli gaan de bezoekerscentra beperkt open. Daarmee wil Landschap Overijssel weer meer zichtbaar zijn in de gebieden en in haar monumenten. In elk centrum treffen zij maatregelen om een veilig bezoek volgens de richtlijnen van het RIVM te waarborgen. De actuele openingstijden van de bezoekerscentra is te vinden op de website.

Aanmelding activiteiten noodzakelijk

Per 1 juli 2020 houdt Landschap Overijssel weer excursies (en trainingen) waarbij aanmelding noodzakelijk is. Dit zullen zij eerst kleinschalig opzetten en dan langzaam uitbreiden. Ook tijdens deze activiteiten worden maatregelen getroffen om bij deelname de richtlijnen van het RIVM te waarborgen. Conform deze richtlijnen zijn evenementen waarvoor een vergunningsplicht geldt voorlopig niet mogelijk. Het actuele aanbod aan kleinschalige excursies vind je op onze website.

Prachtig landschap

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel.

Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.