Lezing met Nati Rom uit Israël

bron/foto : Zuiderhof

ZWOLLE- In de Zuiderhof wordt een lezing gehouden met Nati Rom uit Israël. Deze lezing wordt gehouden op dinsdag 17 september met Nati Rom uit Israël.
Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wat maakt Judea en Samaria zo belangrijk?.

Het meest besproken stuk land ter wereld is ongetwijfeld Judea en Samaria, in de media bekend als de ‘Westelijke Jordaanoever’. Dit gebied speelt een centrale rol in de Bijbel en in de geschiedenis van het Joodse volk, maar als Joden er in 2019 een huis willen bouwen staan de internationale kranten vol met verontwaardigde reacties. Wat maakt dit stukje grond, dat net iets groter is dan de provincie Gelderland, tot zo’n gevoelig onderwerp?

Waarom vinden veel Joden het belangrijk om juist hier te wonen? Volgens de internationale politiek zou Israël er verstandig aan doen om het gebied af te staan voor een Palestijnse staat.
In de ogen van veel mensen uit de hele wereld is Nati Rom een ‘bezetter’ en ‘kolonist’. “Wij worden op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht gezet en kunnen niks goed doen”, zegt Rom over de manier waarop Israël vaak in het nieuws komt.
“Tijdens mijn lezingen zal ik aan de hand van foto’s, video’s en eigen ervaringen vertellen hoe het er nou écht aan toegaat in Judea en Samaria.”

De lezing is op dinsdag 17 september in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle, aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.
Er worden ook producten uit Israël verkocht.