Overijssel haakt met Instagram in op flamingo’s in de IJssel

Marketing Oost besloot vrolijke (voorlees)verhaaltjes over de familie Flamingo te ontwikkelen

ZWOLLE – De tropische verschijning van vier flamingo’s onlangs in de IJssel was prachtig. Minder mooi: er kon niet massaal naar gekeken kon worden.

Tijdens het voorjaar voert MarketingOost normaal gesproken campagnes om toeristen naar Overijssel te trekken via VisitOost.nl. Daarom besloot de organsatie vrolijke (voorlees)verhaaltjes over de familie Flamingo te ontwikkelen. Zodat de jongste én oudere Overijsselaars zich thuis kunnen verwonderen over deze bijzondere gebeurtenis buiten. Het unieke is dat de vrolijke verhaaltjes uit ‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’ direct en gratis te zien zijn op de Instagram stories van VisitOost.

Gevoel van trots

Alice Voorhorst, Manager Branding bij MarketingOost: In deze tijden van Covid-19 wil je graag iets bijdragen, dus we grepen de landing van vier flamingo’s direct aan. Om enerzijds de binnen zittende Overijsselaars iets leuks te geven en anderzijds een gevoel van trots te creëren. De flamingo’s in onze IJssel benadrukken het overheerlijke on-Nederlandse karakter van Overijssel.  

‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’

Dit prentenboek in een modern jasje beantwoordt op grappige manieren slechts 1 intrigerende vraag: ‘Waar is de familie Flamingo nou weer op vakantie’. Elk antwoord/verhaaltj draait om een on-Nederlands leuk weetje of gegeven in Overijssel. Wilden ze bijvoorbeeld eigenlijk naar de kastelen in Frankrijk? En gingen ze acrobatische toeren uithalen op de toren van het Verzonken Dorp? De conclusie van elk hoofdstuk is dat het on-Nederlandse karakter van Overijssel zo bevalt, dat ze zeker weer terugkomen!

Bedenkers van de flamingo campagne is Lemon Scented Tea, de illustraties zijn gemaakt door Bycen Molenaar.

Lees meer over Familie Flamingo op visitoost.nl/familieflamingo