Verken per fiets de Weerribben

IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” houden op zaterdag 10 augustus een fietsexcursie door De Weerribben

ZWOLLE – Natuurgebied De Weerribben, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden, kan uitstekend per fiets worden verkend. Daarom houden IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” op zaterdag 10 augustus een fietsexcursie door dit unieke gebied.

Tijdens de tocht vertelt een ervaren natuurgids alles over het ontstaan van dit gebied en de cultuurhistorische waarde. Op verschillende plaatsen gaat men stoppen om te genieten van de bijzondere flora en fauna die De Weerribben rijk is.

Datum: Zaterdag 10 augustus.

Verzamelplaats en tijd: 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. De tocht duurt tot circa 12.30 uur. Graag eigen fiets meenemen.

Deelname: Gratis voor iedereen, aanmelden is niet nodig. Informatie: Colette de Haas-van Harten, telefoon 0561-481407 of www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

—————————————————————————

IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) is een landelijke vereniging met 175 regionale afdelingen en meer dan twintigduizend leden. De vereniging draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. IVN Noordwest-Overijssel heeft de kop van Overijssel, de zuidwestelijke punt van Drenthe en het zuidoosten van Friesland als werkgebied.