vrijdag 17 januari in het programma BijZoZwols van 14.00 uur tot 16.00 uur.

In het eerste uur Sander die gaat vertellen over zijn doel.

18 januari 2018…Na een 6 maanden lange zoektocht naar een diagnose voor onze dochter bleek onze grootste nachtmerrie waarheid. Kanker. Hersentumor, uitgezaaid. Vanaf die dag staat alles in ons leven, Sander (36), Karine (31), Rich (9) en Selah-Loren (2), in het teken van kanker…elke dag, de hele dag.

Na meerdere (hersen)operaties, maandenlang chemotherapie en met nog een jaar chemotherapie voor de boeg kijken we voorzichtig uit naar de toekomst. Een onzekere toekomst, want door de tumor heeft ze een forse visuele beperking opgelopen.

Het is niet moeilijk te voorspellen dat vanwege die visuele beperking het een uitdaging voor haar zal worden om al haar dromen en ambities in het leven waar te maken. Om haar, en anderen, te inspireren om toch hun dromen na te jagen zijn we Challenge Childhood Cancer gestart.

Met Challenge Childhood Cancer willen we laten zien dat ook al lijkt iets onmogelijk het misschien toch lukt als je er hard genoeg voor werkt. Daarom ga ik, Sander, samen met goede vriend Arjen, de zwaartste, ééndaagse ultra-marathon van 100 kilometer in Europa lopen.

We zijn dankbaar voor alle steun die we mogen ontvangen. Elke euro die we ophalen met deze actie gaat voor 100% naar het Prinses Maxima Centrum, dankzij diverse sponsoren. Met deze actie hopen we het Prinses Maxima Centrum toegankelijker te maken voor kinderen met een visuele beperking.

Steun je ons voor 15 euro of meer dan krijg je van ons een hardloopshirt met daarop het speciaal ontworpen ‘Challenge Childhood Cancer’ logo. Om het shirt te ontvangen volg ons via social media:

Sander, Karine, Rich en Selah-Loren

In het tweede uur te Gast Marie-Ceciel

Marie Ceciel doet een oproep klik hier

Op dinsdag 14 januari 2020 doen zeven patiënten die op de wachtlijst staan voor een nieuw orgaan een oproep: Doneer 1 minuut om met dierbaren te praten over jouw persoonlijke donorkeus. 

Eén van deze patiënten komt uit Zwolle.

50% praat niet over donorkeus met directe naasten, 73% zegt ‘nee’ bij onbekende wens 
De wachtlijsten voor orgaantransplantatie zijn lang. Ondanks de Donorwet die in juli 2020 ingaat is de kans groot dat velen overvallen worden door de vraag naar iemands donatiekeus, wanneer dit ter sprake komt bij overlijden. 50% van alle Nederlanders blijkt niet over de donorkeus te spreken met directe naasten. Om twijfel en schuldgevoel bij nabestaanden te voorkomen en om de wachtlijst te doen slinken (73% van de nabestaanden zegt nu ‘nee’ wanneer de wens onbekend is) is het van groot belang dat meer mensen aan hun dierbaren laten weten of ze donor willen zijn na overlijden.  

Nederland wordt opgeroepen tot “Doneer 1 minuut” 

Op 14 januari worden zeven persoonlijke websites en het platform doneer1minuut.nl gelanceerd, waarop de urgentie van het praten over donorkeuze duidelijk wordt uitgelegd en tips worden gegeven voor het aangaan van dit gesprek. Dit initiatief wordt gesteund en mogelijk gemaakt door de Nierstichting.