Berkum krijgt zware klus bij Urk

“Urk geeft altijd extra gas, maar daar zijn we klaar voor. Laat maar komen,” kijkt Berkum-verdediger Jasper van der Stouw vooruit

ZWOLLE – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk en weet, ook uit eigen ervaring, dat daar een geduchte tegenstander wacht. Elke ploeg uit de Hoofdklasse B kan daar de tanden stuk op bijten.

Vooral thuis knokt de ploeg van het voormalige eiland, gesteund door een fanatieke supportersschare, altijd 90 minuten lang voor elke meter.

Extra gas

“Urk geeft altijd extra gas, maar daar zijn we klaar voor. Laat maar komen,” kijkt Berkum-verdediger Jasper van der Stouw vooruit. “Bij ons was het de laatste wedstrijd niet goed, maar dat is des te meer reden om ons te revancheren. Eerder hebben we laten zien dat we het wél kunnen, dus dit is een mooie uitdaging.”

Ontnuchterd

Urk begon na de winterstop prima door zeges tegen titelkandidaat Swift (2-0) en SDC Putten (3-0). Helaas werd de ploeg van trainer Richard Karrenbelt vorige week ontnuchterd door met 2-0 te verliezen bij SC Genemuiden. Urk kwam daar al na enkele minuten achter te staan. En hoewel de bezoekers er gaandeweg wat beter in kwamen bleven grote kansen uit. Direct na rust leek William de Boer de gelijkmaker te gaan scoren maar dat feest ging niet door en direct daarna pakte Genemuiden de regie weer over. Toen zij uit een vrije trap 2-0 scoorden, was het gedaan met de Urkers.

Ook Berkum hield een kater over aan het duel van afgelopen zaterdag. Slechts een week na de knappe prestatie van de Zwollenaren bij Genemuiden (0-3), ging het team van oefenmeester Arno Hoekstra op eigen terrein pijnlijk met 1-2 onderuit tegen De Dijk. De bezoekers kwamen na een kwartiertje op voorsprong. Daarbij zag de Zwolse defensie er niet best uit. Jasper van der Stouw bracht zijn ploeg met een fraaie vrije trap weer op gelijke hoogte. In de tweede helft ontbrak het aan creatief vermogen bij Berkum. Toen zij na ruim een uur weer niet goed verdedigden kwam De Dijk uit een corner op 1-2. Erger nog was dat coach Hoekstra na afloop vast moest stellen dat zijn ploeg er die middag te weinig energie in had gestoken.

Steken laten vallen

Aan de thuiswedstrijd tegen Urk bewaart Berkum overigens óók minder fraaie herinneringen, want in september ging Urk in Zwolle met een 0-1 zege aan de haal. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar na rust liet Berkum steeds meer verdedigende steken vallen en dat werd in de 66e minuut afgestraft door Johannes Schrijver. Pas in de laatste 10 minuten werd de thuisclub dreigender maar de uitstekende Urk-doelman Richard Strijker werd niet meer gepasseerd.

Na de toch wat beschamende nederlaag van afgelopen zaterdag tegen De Dijk staat Berkum nu achtste in de Hoofdklasse B, slechts één plek boven Urk dat twee punten minder heeft. De Zwollenaren weten dus dat ze bij puntverlies weg dreigen te zakken en zullen ‘op’ Urk alles uit de kast moeten halen om zich te revancheren.

De ongetwijfeld sfeervolle wedstrijd Urk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Boyd van Kommer uit Leiderdorp, die op Sportpark De Vormt in Urk om 15.00 uur af zal laten trappen