Handbalheren Travelbags/HV beginnen competitie met mooie boost

Travelbags streed tegen Minerva

ZWOLLE – Zaterdagavond was het weer tijd om het nieuwe seizoen goed aan te vangen. Travelbags begon direct met een wedstrijd waarbij Zwolle nog veel herinneringen van vorig seizoen had.

Dit eindigde na een enorm hectische wedstrijd in een gelijkspel. Die avond moest dit anders en moesten de Zwollenaren zich bij hun eigen spel houden om te winnen. Vanavond moesten ze Minerva verslaan!

Verwachting

De jeugdige opstelling van Minerva zorgde voor hoop en spanning tegelijk. Het team was anders, wat kansen bood, maar tegelijkertijd wisten de heren ook niet helemaal wat ze moesten verwachten. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor een overleden clubheld van Minerva. Dan klonk het startsein en kon de wedstrijd beginnen.

Het begin draaide heel erg om aftasten. Het was een “nieuwe” ploeg die al een wedstrijd gespeeld had. HV Zwolle moest even wennen aan het wedstrijdritme, waardoor Minerva sterk begon en op voorsprong kwam, 2-0. Het eerste doelpunt van het seizoen kwam op naam van Sjouke Attema. Minerva bleef goed spelen en de heren van Zwolle hadden moeite met op gang komen. Er werden kansen gemist, waar Minerva ze in tegenstelling wel af maakte en systemen liepen niet direct helemaal goed.

Toen het 7-4 stond, kwam hier verandering in. Na een mooi doelpunt van Jordy Hendriks en een benutte penalty, kreeg Zwolle de smaak te pakken. De systemen begonnen te lopen en de gaten begonnen te ontstaan bij Minerva. Bij een stand van 10-8 kwam Zwolle langszij met 3 doelpunten op rij. Tot en met het einde van de eerste helft bleef het spannend en scoorden beide kanten zo goed als om en om. Ruststand, 16-18 voor Zwolle.

Nieuw Elan

In de rust werd benadrukt dat de verdediging beter moest en de tegenstander beter opgevangen moest worden. Toen Zwolle de kleedkamer uit liep, bleek dit advies effect te hebben. Vanaf het begin van de tweede helft, leek het wel of er een heel ander verdedigend Zwolle stond. Minerva kreeg hierdoor moeite met aanvallen omzetten in doelpunten, waardoor Zwolle uit kon lopen. Het gat werd getrokken door Zwolle. Minerva raakte steeds gefrustreerder dat de aanvallen niet lukten, waardoor ze nog meer fouten gingen maken.

Eindstand

De stand was 20-28 halverwege de tweede helft. De doelpunten kwamen voort uit hele mooie aanvallen en combinatie-acties tussen de Zwolle spelers. Frank van Velzel kwam een aantal keren listig uit de hoek over de cirkel en er werd steeds meer in de gaten van de defensie geslopen. De moed zakte in de schoenen van Minerva, terwijl Zwolle maar doorging met scoren. Eindstand: 26-38.

Een sterk begin aan het seizoen voor de mannen van Zwolle! Volgende week wordt Blauw-Wit verwacht op zaterdagavond in Sporthal Zwolle Zuid! Aanvang: 20:25 uur.

Doelpunten: Lesley Rigter 11 Bart Kroeze 7 Jordy Hendriks 4 Sjouke Attema 4 Frank van Velzel 3 Igor Klomp 3 Benjamin Groot Koerkamp 2 Pascal Schutte 2 Eiko Saathoff 1 Hans Kan 1