Handbalmannen konden nummer één Quintus net niet voorbij

De heren van Quintus waren erg jong en lang

ZWOLLE – De heren van Travelbags/HV Zwolle mochten afgelopen weekeinde afreizen naar Hengelo (gld.). Dit was voor de wedstrijd tegen de koploper tot dan toe, Quintus. De eerste wedstrijd die de heren weer op de zondag moesten spelen, zoals vanouds en het was dus gelijk een lastige.

Quintus had tot voor de wedstrijd alle drie de wedstrijden gewonnen met uitslagen waar je “U” tegen zegt. Een lastige opgave dus!

Snel spel

Van tevoren werd er in de kleedkamer gezegd dat de heren van Quintus erg jong en lang waren. Er kon dus een snel spel verwacht worden. Door de lengte van Quintus waren afstandsschoten ook erg aannemelijk en wisten de Zwollenaren dat hun middenblok erg goed zou moeten staan. Er moesten dus veel systemen gedraaid worden om zo gaten te creëren in de defensie van Quintus.

De wedstrijd begon en Quintus begon direct met hun snelle spel, wat leidde tot een aantal break-out situaties, ook mede gemiste kansen van Zwolle. Het tempo werd onderschept toen het al 4-1 stond en Quintus was dus uit de startblokken geschoten. Zwolle had wat meer moeite om in het eigen ritme te geraken. De snelle middenuit aanvallen van Quintus waren in het begin vooral effectief en ook de afstandsschoten liepen goed voor ze.

Verdediging

Zwolle schakelde terug tot een 6-0 verdediging en begonnen Quintus beter op te vangen. In de aanval begon het dus ook goed te lopen en door een aantal goede wissels, konden de opbouwers een paar keer goed doorlopen en ook werden de hoeken een paar keer goed gevonden. De gehele eerste helft ging verder gelijk op en het gat bleef tussen de 3 en de 5 punten. De ruststand bedroeg dan ook 17-12.

In de kleedkamer werd benadrukt dat Zwolle directer moest gaan verdedigen. De opbouwers moesten eerder en beter worden opgevangen en de rugdekking moest ook sterker gaan staan. De tweede helft begon met een punt voor Quintus, maar al snel werd duidelijk dat de woorden in de rust effect hadden.

Goed opvangen

De Zwollenaren wisten onder aanvoering van met name Bart Kroeze en Jordy Hendriks de aanvallers goed op te vangen en Quintus had moeite met uitlopen. Ook werd in de tweede helft te zien dat de verdedigers en de keeper van Quintus erg veel moeite begonnen te krijgen met verrassingsschoten. De van een blessure terugkerende Rik Talens wist hier een aantal keren gretig gebruik van te maken en de heren van Zwolle hielden Quintus op 5 á 6 punten verschil.

Helaas was dit dus niet genoeg om te winnen, maar de wedstrijd was mooi om te zien en met name de tweede helft was erg spannend. We hebben een mooie middag handbal gezien tussen de nummer 1 van de competitie tegen een fanatiek Zwolle, die zich zeker niet hoefde te schamen.

Volgende week zondag ontvangt Zwolle de heren van Huissen/DFS Arnhem om 11:50 uur.

Doelpunten: Bart Kroeze 7 Rik Talens 6 Lesley Rigter 3 Igor Klomp 2 Benjamin Groot-Koerkamp 1 Jordy Hendriks 1 Pascal Schutte 1.