Korfbalvereniging Oranje Zwart ‘plant’ korfbalbomen op schoolpleinen in Assendorp

De korfbalbomen zijn in samenwerking met de Sportcommissie van Het Mozaïek geplaats

ZWOLLE – Vrijdag 29 mei jl. zijn er korfbalbomen geplaatst bij CBS Het Mozaïek in Assendorp.

Het plaatsen van deze korfbalbomen is een initiatief van de Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart. Zowel het schoolplein van de hoofdlocatie van Het Mozaïek, als de verderop gelegen Mozadance zijn verrijkt met een korfbalboom om het plezier van deze sport bij de kinderen te promoten.

Leerling van Het Mozaïek, Daan, tevens clublid van Korfbalvereniging Oranje Zwart, mocht de eerste ballen in de korf gooien!

Sportcommissie

De korfbalbomen zijn in samenwerking met de Sportcommissie van Het Mozaïek geplaatst. Veel leerlingen van het Mozaïek beoefenen een sport. Belangrijk is dat men hen ook op school uitdaagt met verschillende mogelijkheden tot sporten. De Sportcommissie had een bijzondere reden om de korfbalbomen te plaatsen. Dit was de uitdaging die de korfbalboom biedt aan de oudste leerlingen op de Mozadance. De korfbalbomen zijn een mooie aanvulling op de pleinen waar voetbal de sport is alsmede basketbal.

Grenzen verleggen

De korfbalboom is een sportieve uitdaging voor kinderen om grenzen te verleggen. Een korfbalboom heeft korven op verschillende hoogten, die overeenkomen met de leeftijdscategorieën waarop men korfbal speelt (2,5 meter, 3 meter en 3,5 meter). Omdat de korven niet recht onder elkaar hangen kunnen leerlingen er verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd spelen.

Het Mozaïek werkt samen met SportService Zwolle (SSZ). Door tijdens de gymlessen ook korfbal aan te bieden ontstaat de verbinding tussen ’binnen’ en ’buiten’. Zo zullen de korfbalbomen optimaal gebruikt gaan worden. Kinderen kunnen een juiste keuze maken voor de sport die het beste bij hun past.