Openluchtbad gaat op 13 juni onder strikte voorwaarden en met beperkte mogelijkheden open

Het openluchtbad gaat weer open

ZWOLLE – Het Openluchtbad gaat weer open, vanaf zaterdag 13 juni! De voorverkoop begint op 27 mei.

Dat heeft het bestuur besloten na akkoord van de Gemeente Zwolle en intern crisisberaad. Vooralsnog zal men strikte regels en beperkingen in acht moeten nemen.

Wat betekent dit?

  • Leden kunnen zwemmen in tijdsblokken van 1 uur (met 15 minuten omkleed- en wisseltijd ervoor en erna).
  • Alleen zwemmen na inschrijving via een speciaal reserveringssysteem. Dat komt via de website beschikbaar.
  • Elk lid kan in eerste instantie maximaal 2 keer per week zwemmen. Daarmee wil men zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen.
  • De jonge leden tot en met 12 jaar met minimaal een A-diploma zijn welkom in de recreatiebaden aan de herenzijde. Zij mogen vrij zwemmen, zonder 1,5 meter-regel, maar ouders mogen niet mee het water in. Per gezin mag één ouder op de kant staan, met inachtneming van 1,5 meter afstand van anderen. Dit betekent ook dat kinderen zonder A-diploma en baby’s en peuters voorlopig nog niet kunnen zwemmen
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen banen zwemmen in een afgeschermd deel van het herenbad.
  • Volwassenen zijn welkom in het banenbad aan dameszijde.

Met de huidige maatregelen kunnen per uur ongeveer 130 zwemmers de gelegenheid krijgen om te zwemmen.

Geen bijzondere activiteiten

Alles wordt anders dan men gewend is. Vrijwilligers krijgen in overleg extra (Corona-) taken. Alle badgasten moeten na het zwemmen omkleden en dan direct naar huis. De ligweides mogen niet worden gebruikt. Verder is het Openluchtbad dit jaar alleen toegankelijk voor leden. Er worden geen introducés toegelaten en er zijn geen activiteiten (zoals de Zwem4daagse en Moonlightswimming) en geen bedrijfszwemmen.

Vrijwilligerswerk

Het Openluchtbad start voorzichtig met een beperkt aantal openingsuren, want men moet er zeker van zijn dat ze genoeg vrijwilligers hebben om alle taken uit te voeren gedurende de openingstijden. Zodra blijkt dat voldoende leden weer een abonnement nemen, dan kan men langzaam gaan uitbreiden.

Uren uitbreiden of inperken

Uiteraard is men afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. De maatregelen kunnen worden versoepeld, maar ook worden aangescherpt. Dit hangt ook af van hoe iedereen zich aan de regels houdt wat wél en niet mag. Daarvoor, zijn naast de eigen regels, ook het landelijke zwembadprotocol en de regels vanuit de overheid leidend. Men hoopt in de loop van het seizoen de mogelijkheden uit te breiden.

Voorverkoop vanaf 27 mei

Gezien het kortere seizoen en de bijkomende maatregelen is het duidelijk dat de vereniging dit seizoen met een (fors) verlies te maken krijgt. Om het financiële verlies te beperken heeft het bestuur ervoor gekozen om de voorverkoopprijs ten opzichte van vorig jaar niet bij te stellen: € 47 voor het A-abonnement en € 33 voor elk volgend abonnement. De voorverkoop start op 27 mei en loopt door tot en met 12 juni. Vanaf 13 juni betaalt een A-lid € 52 en elk volgend lid € 40.

  • Er is geen restitutie mogelijk van het abonnementsgeld. Ook niet als het bad onverhoopt dicht moet van overheidswege of omdat de leden zich niet aan de coronamaatregelen houden. Men hoopt op begrip hiervoor.