Sparta debuteert in hoofdklasse

De verwachtingen voor de eerste wedstrijd zijn niet al te hoog gespannen

ZWOLLE – Afgelopen zaterdagavond startte het historische avontuur voor de Zwolse korfballers: voor het eerst in de clubgeschiedenis komen ze uit in de hoofdklasse. De verwachtingen voor de eerste wedstrijd zijn niet al te hoog gespannen, tegenstander Dalto is al jaren een topploeg in de hoofdklasse en dit seizoen favoriet voor het kampioenschap.

Na het eerste fluitsignaal in Driebergen begint Sparta sterk: de 2-1 voorsprong verrast spelers en publiek. Dalto loopt daarna uit tot 6-2, maar na drie scherpe aanvallen van Sparta is het 6-5. Het blijft een kat-en-muisspel tot 13-9. Daarna wordt het verschil te groot: Dalto krijgt meer rust en overtuiging en loopt uit tot 17-9 bij rust.

Tweede helft

In de tweede helft is Dalto scherper in de afronding en weten ze de Spartaanse aanvallen veelal te verstoren. Twintig minuten na rust staat er 26-14 op het scorebord. Het laatste kwartier brengt Sparta nog de aanvallende Lisa Kouwenberg in het veld, die helaas uitvalt met een gescheurde achillespees. Dalto maakt het af met nog een aantal fraaie, zuivere aanvallen en maakt er 33-16 van. Het is wennen in de hoofdklasse voor Sparta, maar de Zwollenaren hebben laten zien dat ze zeker geen matige ploeg zijn.

Volgende week zaterdag speelt Sparta haar eerste thuiswedstrijd, om 19.00 uur tegen DeetosSnel.

Doelpunten: Kaj Raterman (4), Jeroen Hukema (3), Pim Steenbergen (3), Henri Kikkert (2), Rowie Soldaat (2), Jildau de Jong, Anique Steenbergen