Sparta Zwolle eindigt op derde plek

Verslag/foto: Irene van Oostrum

ZWOLLE- In de laatste competitiewedstrijd in de overgangsklasse B zijn de korfballers van Sparta er niet in geslaagd om af te sluiten met een overwinning tegen AVO. De Zwolse korfballers zijn al enkele weken uitgespeeld in de competitie na het verspelen van de titelkansen.

De bezoekers uit Assen moesten echter winnen om nog een kans te houden op lijfsbehoud. De eerste tien minuten na het startsein ging het gelijk op tussen de ploegen, maar snel daarna zette AVO een verschil van vijf punten op het scorebord. Het gemaakte gaatje wist de uitploeg te handhaven tot kort voor rust. Vlak voor de pauze slaagde de Zwolse formatie er echter in om het verschil weer terug te brengen tot slechts één punt. Iedereen die dacht dat Sparta dit na de rust door zou zetten om zo de overwinning op te eisen kwam bedrogen uit.

AVO kwam scherper uit de kleedkamer en liep al snel een paar punten uit. Een gat dat de Assenaren dit keer wel vast wisten te houden tot het einde, 15-20. Sparta eindigt het veldseizoen op de derde plaats. Na de zomerstop starten de Zwollenaren op 8 september het veldseizoen in de overgangsklasse.