Sportvelden Oosterenk bijna klaar voor optimaal gebruik in de toekomst

Een lang gekoesterde wens van PEC Zwolle gaat in vervulling nu het kunstgras van het stadionveld wordt vervangen door natuurgras

ZWOLLE – PEC Zwolle,  Be Quick’28, de Thorbecke Scholengemeenschap en de gemeente hebben samengewerkt aan een plan. Zij willen de velden op sportpark Oosterenk klaar maken voor optimaal gebruik in de toekomst. Het nieuwe natuurgras moet voldoen aan de wensen en activiteiten van alle partijen.

Door het slim inzetten van de beschikbare capaciteit en hergebruik van het bestaande kunstgras realiseert men het plan met minimale inzet van middelen. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kan de sporter op Oosterenk weer volop aan de bak op kwalitatief hoogstaande velden.

Lang gekoesterde wens

Een lang gekoesterde wens van PEC Zwolle gaat in vervulling nu zij het kunstgras van het stadionveld vervangt door natuurgras. Gevolg hiervan is wel dat PEC samen met de gemeente moest zoeken naar velden voor jaarrond trainingen en wedstrijdactiviteiten. Natuurgras is immers minder intensief te bespelen dan kunstgras.

Jeroen van Leeuwen van PEC Zwolle: “Wij zijn uiteraard erg blij met deze ontwikkeling. Enerzijds de overstap naar natuurgras in het stadion, en anderzijds het realiseren van twee trainingsvelden is een grote stap in de verdere professionalisering van de club. Het is een proces geweest van de lange adem, waarbij wij samen met de gemeente en Be Quick’28 tot een mooie samenwerking zijn gekomen. Wij kijken er naar uit om de samenwerking met Be Quick’28 te intensiveren.”

Met Be Quick ’28

In samenwerking met Be Quick’28 is een plan uitgewerkt gebaseerd op medegebruik van de velden. Deze oplossing kunnen zij snel en binnen het gemeentelijk budget voor vervanging en onderhoud realiseren. Be Quick’28 houdt daarbij voldoende capaciteit voor de eigen activiteiten.
Alex van de Vosse van Be Quick’28: “Als Be Quick zijn wij blij met deze oplossing. Als je naar de bezetting van ons sportpark kijkt, dan liggen de velden er een groot deel van de tijd verloren bij. “

“Met dit plan maken de betrokkenen efficiënter gebruik van het sportpark. Bovendien zorgt de aanwezigheid van PEC voor meer reuring. Het zal de band die er bestaat tussen ons als buren alleen maar versterken.”
Ook de Thorbecke Scholengemeenschap is heel tevreden dat zij de lessen en activiteiten op het sportpark kunnen blijven doen.  

Werk

Voordat men de velden kan bespelen is er nog wel werk te verzetten. Dit gebeurt op een circulaire en duurzame manier. Zo vervangt men de toplaag van kunstgrasveld 6  door het kunstgras afkomstig van het stadionveld van PEC.  Andere velden renoveert of hergebruikt men of er wordt nieuw (kunst)gras aangebracht. De planning hiervoor is nog in de maak.

De vervanging van de velden op sportpark Oosterenk past in het vervangingsschema van de kunstgrasvelden in Zwolle. De vervanging van velden bij andere verenigingen wordt volgens planning uitgevoerd.