Tom Okker opent OldStar tennis bij ZTC de Pelikaan in Zwolle

De aftrap van Old stars tennis gebeurt in Zwolle bij de vereniging ZTC de Pelikaan

ZWOLLE — Op maandag 28 september houden het Nationaal Ouderenfonds, KNLTB, ZTC de Pelikaan met partner Menzis en ex-tenniskampioen en ambassadeur Tom Okker OldStars tennis in Zwolle.

Provincie Overijssel ondersteunt deze initiatieven. De aftrap gebeurt in Zwolle bij de vereniging ZTC de Pelikaan, die vanaf deze datum OldStars tennis gaat aanbieden. Tom Okker keert terug naar ZTC de Pelikaan, nadat hij bijna 60 jaar geleden dit park opende. De vereniging is hiermee de allereerste in Zwolle, die onder deskundige begeleiding, vanaf 5 oktober, wekelijks start met deze manier van tennissen. Hiermee heeft het OldStars-initiatief weer een mooie stap gezet om ouderen te verbinden aan sportverenigingen. Om samen te bewegen en ook om elkaar te kunnen ontmoeten voor een goed gesprek.

Kennismaking OldStars tennis

Op maandag 28 september 2020 zullen deelnemers worden begeleid door Tom Okker samen met ervaren trainers en begeleiders van de vereniging. Deelname aan de kick-off is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen met een stevige rubberen zool, waarin nopjes en visgraatprofiel zijn verwerkt wordt aanbevolen. 

Kick-off

“ZTC de Pelikaan is trots dat OldStars tennis in Zwolle van start gaat met een mooie kick-off samen met het Nationaal Ouderenfonds en met steun van de provincie Overijssel. Het is mooi dat we meteen op de maandag erna doorgaan met elke week OldStars tennis onder begeleiding van een gediplomeerd trainer Freddy van Dijk. En coördinator/begeleider Peter Buter. Tevens begeleiders Ruurd Tjallema, Guus Overmars,  Rob van der Leeuw, Marten Oosterveld en Bert Drost”, zegt bestuurslid Han Wijlens.

Programma

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website www.ztcdepelikaan.nl/OldStars.

09.30 uur         Ontvangst met koffie/thee in het clubhuis

10.00 uur         Toelichting op het initiatief door het Nationaal Ouderenfonds

10.15 uur         Kennismaken met OldStars tennis door onder begeleiding mee te doen

11.30 uur         Mogelijkheid tot vragen stellen en inschrijven voor het wekelijks programma

12.30 uur         Lunch met de deelnemers en genodigden    

13.30 uur         Afsluiting van de kick-off

Over OldStars

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!