Weerbericht van zaterdag 22 en zondag 23 juni

Door Matthijs Kassies

We staan aan het begin van een zeer hete periode met tropische temperaturen van 30 graden tot mogelijk zelfs 35 in de loop van komende week. Erg heet weer voor het begin van de astronomische zomer.

Deze zaterdag wordt een schitterende zomerdag. Het is droog, het is overwegend zonnig en het wordt aangenaam warm met een graad of 21 a 22. De wind is zwak tot matig en waait morgen meest uit het noordoosten.

In de avond en nacht naar zondag houdt het heldere weer de overhand en blijft het rustig weer. Het is enkele graden warmer dan de nacht naar zaterdag, want het wordt 13 of 14 graden. De naar oost draaiende wind is zwak tot matig.

Zondag start droog en zonnig. Wel neemt later de kans op stapelwolken wat toe, maar het blijft droog. Het wordt al een stuk warmer met 25 of mogelijk 26 graden. Schitterend weer bij een meest matige oostenwind.

Na het weekend gaat het kwik nog veel verder omhoog met vrij zonnig weer en 36 of lokaal 37 graden op dinsdag. Hierna neemt de kans op onweersbuien toe en blijft het kwik tussen de 25 en 30 graden liggen.

Heb nog een prettige weekend.